fbpx

Συνδέσου με την Κέρκυρα

Βρες επιχειρήσεις στην Κέρκυρα
ή δείτε όλες τις καταχωρήσεις
Ο Λογαριασμός μου Πνευματικά Δικαιώματα Έξοδος
Επαγγελματικός Οδηγός Δωροεπιταγές Μικρές Αγγελίες Τοπικά Νέα
Σύνδεση Εγγραφή
Καιρός Κέρκυρας
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Κτελ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία
Κίνηση στους Δρόμους
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Corfu Music Art: η νέα μουσική σχολή του νησιού μας

06 Σεπ, 2019

Η Κέρκυρα είναι ένα νησί το οποίο σε κάθε του γωνιά αντηχεί από μελωδίες και τραγούδια. Μέσα στον πλούτο αυτής της μουσικής παράδοσης πάντα υπάρχει όχι μόνο το περιθώριο για μουσική καλλιέργεια, αλλά επιπλέον και η ανάγκη για τη δημιουργική έκφραση ολόκληρου του φάσματος αυτής της πλούσιας μουσικής κληρονομιάς. Ακριβώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ιδρύθηκε φέτος η Μουσική Σχολή Κέρκυρας Corfu Music Art” από τη Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας, με τη συνεργασία φίλων και συνεργατών. Σκοπός της η καλλιέργεια της μουσικής παιδείας στους μαθητές της σχολής και η δημιουργία του κατάλληλου κλίματος για την περαιτέρω σπουδή της.

Η νεοσύστατη αυτή προσπάθεια, χαρακτηρίζεται από όρεξη για δουλειά και αγάπη για την Κέρκυρα και τη μουσική. Πάνω από όλα όμως τρέφεται από αγάπη και σεβασμό για τους Κερκυραίους και τα παιδιά που αποτελούν το μέλλον του νησιού, καθώς αυτά είναι που θα παραλάβουν τη σκυτάλη της ιδιαίτερης και πολυσήμαντης μουσικής παράδοσης. Για το λόγο αυτό, στη “Corfu Music Art”, οι καθηγητές έχουν ελευθερία κινήσεων για να πραγματοποιούν πρωτοβουλίες και να εφαρμοζουν ιδέες που προάγουν την μαθησιακή διαδικασία και ενισχύουν το ενδιαφέρον των μαθητών για τη μουσική, αναδεικνύοντας έτσι το ταλέντο τους με τρόπο σωστό και παιδαγωγικό.

Η Corfu Music Art” περιλαμβάνει στο πρόγραμμά της ένα μεγάλο αριθμό μαθημάτων που αφορούν τη μουσική. Ενδεικτικά φέτος θα διδάσκονται πιάνο, αρμόνιο, ακκορντεόν, τρομπέτα, κιθάρα, βιολί, φλάουτο, τμήμα μουσικής αγωγήςπροπαιδείας, παιδικής χορωδίας, θεωρητικών, προετοιμασία για μουσικά πανεπιστήμια, βυζαντινή μουσική και βυζαντινή χορωδία, τραγούδι κλασικό και σύγχρονο, και φωνητικά σύνολα. Επιπλέον οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις της σχολής ώστε να γίνεται συγχρόνως και εξάσκηση του οργάνου της αρεσκείας τους. Επίσης υπάρχουν και ταχύρυθμα τμήματα ενηλίκων για κάποια όργανα, καθώς και τμήμα ορθοφωνίας για άτομα που έχουν πρόβλημα στη φωνή τους λόγω κακής καθημερινής χρήσης, όπως είναι οι εκπαιδευτικοί.

Στη Corfu Music Art” επίσης θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια αγιογραφίας, ελληνικής οκταηχίας, πρακτικής ψαλτικής για τη Θεία λειτουργία, ενώ θα πραγματοποιηθούν και ποικίλες δράσεις υπό τη διοργάνωση της Βυζαντινής Χορωδίας Κερκύρας.

Υπεύθυνη για τη λειτουργία της Corfu Music Art” και Διευθύντρια σπουδών είναι η κ. Σταματίνα Καρύδη, καθηγήτρια φωνητικής, ανωτέρων θεωρητικών και σολίστ mezzo soprano, ένας άνθρωπος της μουσικής με πολύ μεγάλη εμπειρία, η οποία συντονίζει τις προσπάθειες των καθηγητών και διευκολύνει κάθε καλή πρωτοβουλία που συντελεί στην πρόοδο των μαθητών. Επίσης με τη σχολή συνεργάζεται ο Μανώλης Καρπάθιος, ένας από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες στην Ελλάδα στην παραδοσιακή μουσική, ιδρυτής της ορχήστρας “Ρωμάνα” και ο οποίος θα διδάξει κανονάκι.

Η Μουσική Σχολή Κέρκυρας Corfu Music Art”, ξεκινώντας από τη φετινή χρονιά τη λειτουργία της προσκαλεί όλους τους φιλόμουσους να τη στηρίξουν. Η Σχολή λειτουργεί με σεβασμό απέναντι στο μαθητή, στο γονέα και σε κάθε φίλο της μουσικής που θέλει να επεκτείνει τις γνώσεις του, αλλά επίσης στέκεται με σεβασμό απέναντι και σε κάθε εργάτη του πολιτισμού στο νησί της Κέρκυρας και με διάθεση συνεργασίας και συναντιλήψεως. Γιατί πολιτισμός πρώτα απ’ όλα σημαίνει ήθος και ευγένεια.

Οι εγγραφές στην Corfu Music Art” έχουν ήδη ξεκινήσει! Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα 2661037750 & 6982099728 ή να επισκεφθείτε τη σχολή στο 2ο χλμ Εθν. Πέλεκα Κουλίνες (δίπλα στη Γενική Ταχυδρομική).

Corfu Music Art

Μουσική Σχολή Κέρκυρας
Share
Get Social

Κερκυραϊκά Νέα