fbpx

Συνδέσου με την Κέρκυρα

Βρες επιχειρήσεις στην Κέρκυρα
ή δείτε όλες τις καταχωρήσεις
Ο Λογαριασμός μου Πνευματικά Δικαιώματα Έξοδος
Επαγγελματικός Οδηγός Δωροεπιταγές Μικρές Αγγελίες Τοπικά Νέα
Σύνδεση Εγγραφή
Καιρός Κέρκυρας
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Κτελ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία
Κίνηση στους Δρόμους
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Τεχνοξύλ: ένα μοναδικό ξυλουργείο στο Κομπίτσι

17 Νοέ, 2019

Καθώς ο καιρός στην Κέρκυρα ξεκινά σιγά-σιγά να θυμίζει πραγματικά φθινόπωρο, ο sindetiras.gr επισκέφθηκε ένα μέρος βγαλμένο θαρρείς από παραμύθι. Ένα πρωινό στις αρχές του Νοέμβρη, και πριν ο ήλιος ακόμη σκαρφαλώσει πάνω από τις κορυφές των δέντρων, βρεθήκαμε στο ξυλουργείο της Τεχνοξύλ στο Κομπίτσι, στο δρόμο για Βαρυπατάδες.

Περνώντας το κατώφλι του ξυλουργείου, οι μικροί λόφοι από ροκανίδια διάσπαρτοι εδώ κι εκεί, οι φωτισμένοι πάγκοι εργασίας και οι μικρές γωνιές στο βάθος που χάνονται απαλά μέσα στις σκιές, δημιουργούν μια ονειρική ατμόσφαιρα.

Είναι αλήθεια ότι όταν επιλέγουμε έπιπλα για το σπίτι ή το γραφείο από μία έκθεση επίπλων, συχνά δεν αναλογιζόμαστε την πορεία του ξύλου από τη σχεδόν αρχική του μορφή μέχρι να υλοποιηθεί στα αντικείμενα χρήσης αλλά και θαυμασμού που κοσμούν το χώρο μας και ταυτόχρονα εξυπηρετούν τις καθημερινές μας ανάγκες. Ο Σπύρος, ο ιδιόκτητης της Τεχνοξύλ, αφήνοντας τη δουλειά του στην κορδέλα έρχεται για να μας υποδεχτεί και να μας αφηγηθεί τις λεπτομέρειες αυτού του ταξιδιού.

«Η Τεχνοξύλ άνοιξε το 1991 από τον πατέρα μου Αλέξη, ο οποίος δούλευε σαν ξυλουργός από δεκατεσσάρων χρονών. Μαθήτευσα δίπλα του κι εγώ από μικρός, και πλέον είμαι η δεύτερη γενιά της οικογένειας που συνεχίζει την παράδοση στην κατασκευή επίπλων. Το να δουλεύεις με το ξύλο για να το φέρεις στα μέτρα και το σχήμα που θέλεις είναι μία διαδικασία απαιτητική, μερικές φορές και επίπονη. Είναι όμως όμορφο να βλέπεις το τελικό αποτέλεσμα, είτε πρόκειται απλά για ένα γραφείο για ένα κατάστημα, είτε μία ολόκληρη σύνθεση για την κουζίνα.

»Σαν ξυλουργείο μπορούμε να καλύψουμε έναν χώρο, είτε πρόκειται για σπίτι, είτε για ενοικιαζόμενα δωμάτια, είτε για ένα κατάστημα, με κάθε ξυλουργική εργασία που είναι απαραίτητη. Από πόρτες μέχρι ράφια και ντουλάπες κάθε είδους, όπως επίσης από κρεβάτια έως κουζίνες όλων των ειδών, π.χ. από απλό βακελίτη ή ακόμη και μασίφ. Επιπλέον σαν Τεχνοξύλ έχουμε στρατηγικές συνεργασίες με καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο του ξύλου, ενώ κάνουμε και ειδικές κατασκευές όπως για παράδειγμα παιδικά κρεβάτια τύπου μοντεσσόρι

Περιπλανώντας το βλέμμα μας στο χώρο του ξυλουργείου παρατηρούμε σε έναν πάγκο ακουμπισμένο ένα χάρακα και ένα μολύβι. Πιο δίπλα ένα χαρτί με σημειώσεις.
«Κάπως έτσι ξεκινάνε οι ιδέες για τα έπιπλα;» ρωτάμε.
«Όχι ακριβώς!» μας απαντά ο Σπύρος. «Πάμε στο γραφείο;»

Ανοίγοντας την πόρτα από το γραφείο της Τεχνοξύλ, μπαίνεις σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο. Σχεδόν απομονωμένο από τον ήχο του ξυλουργείου, μέσα στο γραφείο υπάρχουν δεκάδες χρωματολόγια και δείγματα από διαφορετικά είδη ξύλου και μελαμίνης, περιοδικά και κατάλογοι επίπλων, και στην ανοιχτή οθόνη του υπολογιστή ένα πρόγραμμα σχεδίασης με 3D απεικόνιση.

 «Εδώ», μας εξηγεί ο Σπύρος, «οπτικοποιούμε τη φαντασία του πελάτη, προτού πάρει σάρκα και οστά μέσα στο ξυλουργείο. Κάνουμε έναν τρισδιάστατο σχεδιασμό όλου του χώρου, συμπεριλαμβάνοντας ακόμη και τους χρωματισμούς αλλά και την υφή του υλικού που επιθυμεί, και έτσι μπορεί να έχει μία αντιπροσωπευτική εικόνα του τελικού αποτελέσματος που πρόκειται να κατασκευάσουμε. Για παράδειγμα, όταν πρόκειται για το σχεδιασμό μιας κουζίνας, γνωρίζοντας τις διαστάσεις και το σχήμα του χώρου – πόρτες, παράθυρα, κλπ – ο πελάτης βλέπει πώς ακριβώς θα είναι η τελική σύνθεση με όλα τα στοιχεία που πρόκειται να φτιαχτούν αλλά και θα υπάρχουν μέσα στο δωμάτιο, από τα ντουλάπια, το νεροχύτη, μέχρι και τις εντοιχισμένες συσκευές.»

«Και μετά τι ακολουθεί;» ρωτάμε.
«Μετά, ακολουθεί το μεράκι μας και η σκληρή δουλειά, μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Γιατί ο βασικός γνώμονας επάνω στον οποίο δουλεύουμε, είναι η ικανοποίηση αλλά και η δημιουργία μιας μακροχρόνιας σχέσης με κάθε πελάτη. Να έχει στο σπίτι ή στην επιχείρησή του ένα έπιπλο όπως ακριβώς του χρειάζεται και το οποίο θα χαίρεται να βλέπει και να χρησιμοποιεί για πολλά χρόνια, και όποτε χρειαστεί κάτι καινούριο να γνωρίζει ότι μπορεί να μας εμπιστευθεί ξανά.»

Η Τεχνοξύλ έχοντας μεταφέρει στο σήμερα την πολυετή της εμπειρία στο χώρο του ξύλου και με την ταυτόχρονη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας κατασκευάζει έπιπλα κουζίνας, ντουλάπες, πόρτες καθώς και άλλες ξύλινες κατασκευές που συνδυάζουν δύο μοναδικά χαρακτηριστικά. Την ποιότητα κατασκευής, όπως τα έφτιαχναν οι μάστορες τον παλιό καιρό, και την αισθητική & χρηστικότητα του σήμερα.

Για να δείτε περισσότερες δημιουργίες της Τεχνοξύλ μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα της στο facebook.

Τεχνοξύλ

Σπύρος Δούλης
Share
Get Social

Κερκυραϊκά Νέα